Alapanyagok

A szójaviasz

A LYS gyertyák paraffin nélkül, kizárólag szójaviasz felhasználásával készülnek. A szójaviasz egy új alapanyag a gyertyakészítésben, mely a régóta használt paraffin alternatívája lett az elmúlt években. A kőolaj feldolgozás melléktermékeként létrejött paraffin füstje – a keletkező toulol és benzol miatt – belélegezve hosszú távon egészségkárosító lehet. Ez a növényi alapú viasz számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amivel jobb, egészségesebb formában ragyoghatja be a tudatos gyertyakedvelők életét.

A szójaviasz előnyei

  • Növényi eredetű, hiszen szójababból állítják elő
  • Megújuló alapanyag
  • Vegán
  • Füstje nem tartalmaz karcinogéneket
  • Nem kormoz
  • Biológiailag lebomló anyag
  • Akár 30-50 százalékkal több ideig ég, mint a paraffin gyertyák
  • Kiválóan alkalmasak természetes illóolajok hozzáadására, így a szójaviasz gyertyák akár aromaterápiás hatással is rendelkezhetnek

Természetes illóolajok

Azért, hogy ne csak a szemet, hanem az orrot, sőt, minden érzékszervre hatással legyenek, a LYS gyertyákba 100%-os természetes illóolajok kerülnek. Az egyes gyertyákban található illóolajokról, és aromaterápiás jellegükről a gyertyák leírásában olvashatsz bővebb információt.

Öko gyertyakanóc

A gyertyák szíve a kanóc, ezért különösen nagy hangsúlyt fektettünk a tökéletes kanóc kiválasztására. A LYS gyertyákba fémmentes, tiszta pamut és papír keverékéből álló kanóc kerül. További fontos szempont, hogy a megfelelő méretű kanóccal lássuk el a gyertyáinkat, hiszen így garantálhatjuk, hogy a szójaviasz minden cseppje elégjen.

Üvegtégelyek

A gyertyák tárolására kizárólag üvegárut használunk, hiszen ezeket többféle módon újra lehet használni. Ha elfogyott a gyertya, és szeretnéd otthonodban felhasználni a dekoratív üveget, nincs más dolgod, mint meleg szappanos vízzel kimosni őket. Ha pedig már nincs rá szükséged, egyszerűen dobd a megfelelő szelektív hulladékgyűjtő konténerbe!

Hiszünk a körforgásos társadalomban, ezért bevezettük Töltsd újra! akciónkat. Ennek keretében mindenki, aki visszahozza üres LYS üvegét, 300 forint kedvezményt kap az új gyertya árából.

100% újrahasznosított papírcímkék

Mind a címkék, mind a gyertyákhoz mellékelt kis kártyák 100% újrahasznosított papírból készülnek. A üvegekre a címke nincs ráragasztva, így csak le kell csúsztatni a gyertyáról, majd kidobni a szelektív kukába.